Ghost Whisperer

Ghost Whisperer
Genre Drama
Skapad av John Gray
Medverkande Jennifer Love Hewitt
David Conrad
Aisha Tyler
Camryn Manheim
Jay Mohr
Jamie Kennedy
Christoph Sanders
Antal avsnitt 85
Längd (per avsnitt) ca 40min
Antal säsonger 5
Land USA
Språk Engelska
Produktion
Produktionsbolag Touchstone Television
Sändning
Originalkanal CBS
Originalvisning 2005-


Ghost Whisperer är en amerikansk TV-serie, numera producerad huvudsakligen avSander/Moses Productions, tidigare av Touchstone Television, som premiärsändes i USA 2005.

Handlingen kretsar kring nygifta Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) som har kontakt med de döda. Hon hjälper dem att komma över till "andra sidan" genom att hjälpa dem med att avsluta sina ouppklarade affärer på jorden och på så vis få ro. Hon får hjälp och stöd av sin man Jim Clancy (David Conrad) och kollegan och vännen Andrea Moreno (Aisha Tyler). Melinda och Jim bor i den fiktiva lilla staden Grandview där Melinda driver antikaffären "Same as it never was antiques" och Jim arbetar som sjukvårdare. I säsong två dyker Delia Banks (Camryn Manheim) upp och blir vän med Melinda. Samma säsong tillkommer även professor Rick Payne (Jay Mohr) som är expert på ockulta och övernaturliga föreställningar, själv är han en skeptiker – men han och Melinda påbörjar ändå ett från hans sida motvilligt samarbete. I säsong fyra dyker även psykologiprofessorn Eli James (Jamie Kennedy) upp, som efter att ha snuddat vid döden får liknande talanger som Melindas.

En av personerna bakom serien är det kända amerikanska mediumet James Van Praagh – han arbetar som medproducent och fungerar som rådgivare.

Det finns totalt fyra inspelade säsonger av serien och en femte säsong är pågår. Serien sänds iSverige på TV400 och TV4.

 

 

Skådespelare

  • Jennifer Love Hewitt - Melinda Gordon
  • David Conrad - Jim Clancy
  • Aisha Tyler - Andrea Moreno
  • Camryn Manheim - Delia Banks
  • Jay Mohr - Professor Rick Payne (2006–2008)
  • Jamie Kennedy - Eli James (2008–)

Ghost Whisperer
Jennifer Love HewittKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0